ŠPINAČNO SKUTIN ZAVITEK
Naredila prvič, improvizirala in je uspelo ZELO dobro. 💓
Torej, v kolikor si ljubitelj špinače in skute je to jed, ki te vsekakor navduši.
Je čisto enostavna priprava, preprosta, a impresionira goste.
Jed je primerna tudi kot brunch.
Potrebujemo:
- zavitek listnatega testa - lahko ga kupimo in si olajšamo življenje 😊 (z oznako VEGAN 🌿 ga dobite v Hoferju/Lidl-u)
- svežo špinačo
- zavitek TOFU-ja (ne BIO, ker ima sicer lahko priokus in vam ne bo všeč) - ki bo nadomestek skute - sama uporabljam iz Mercator-ja /njihovo znamko
- sojin jogurt (Hofer)
- rastlinska smetana (dm) - sama uporabljam ovseno
- malo soka limone
- sol/začimbe
Priprava:
Zavremo vodo, ter špinačo blanširamo. Nato jo odcedimo in z nožem nasekljamo.
Tofu z rokami nadrobimo v posodo, malce posolimo, ter pokapamo s sokom limone.
V drugi posodi zmešamo nekaj sojinega jogurta z nekaj rastlinske ovsene smetane, ter dodamo nekaj soka limone - tako dobimo 'kislo smetano'.
Nekaj 'kisle smetane' primešamo k tofuju - da dobimo približno konsistenco skute.
Ostalo 'kislo smetano' prihranimo. Uporabili bomo za premaz.
Odpremo listnato testo, ki je na papirju, vzamemo čopič, ter z njim premažemo testo s 'kislo smetano' - na tanko.
Nato čez nadevamo 'skuto', ter še eno plast nasekljane blanširane špinače.
Previdno zavijemo, damo v pekač, premažemo s 'kislo smetano', ter pečemo v prej segreti pečici 190st.C cca 20min oz toliko, da skorjica zlato porumeni.
DOBER TEK! 💚
Komentarji
Objavite komentar