ŠPINAČNO SKUTIN ZAVITEK

Naredila prvič, improvizirala in je uspelo ZELO dobro. 💓

Torej, v kolikor si ljubitelj špinače in skute je to jed, ki te vsekakor navduši. 

Je čisto enostavna priprava, preprosta, a impresionira goste. 

Jed je primerna tudi kot brunch.  


Potrebujemo: 
  • zavitek listnatega testa - lahko ga kupimo in si olajšamo življenje 😊 (z oznako VEGAN 🌿 ga dobite v Hoferju/Lidl-u)


  • svežo špinačo
  • zavitek TOFU-ja (ne BIO, ker ima sicer lahko priokus in vam ne bo všeč) - ki bo nadomestek skute - sama uporabljam iz Mercator-ja /njihovo znamko
  • sojin jogurt (Hofer)
  • rastlinska smetana (dm) - sama uporabljam ovseno

  • malo soka limone
  • sol/začimbe

Priprava: 

Zavremo vodo, ter špinačo blanširamo. Nato jo odcedimo in z nožem nasekljamo. 

Tofu z rokami nadrobimo v posodo, malce posolimo, ter pokapamo s sokom limone. 
V drugi posodi zmešamo nekaj sojinega jogurta z nekaj rastlinske ovsene smetane, ter dodamo nekaj soka limone - tako dobimo 'kislo smetano'. 



Nekaj 'kisle smetane' primešamo k tofuju - da dobimo približno konsistenco skute. 

Ostalo 'kislo smetano' prihranimo. Uporabili bomo za premaz. 

Odpremo listnato testo, ki je na papirju, vzamemo čopič, ter z njim premažemo testo s 'kislo smetano' - na tanko. 

Nato čez nadevamo 'skuto', ter še eno plast nasekljane blanširane špinače. 


Previdno zavijemo, damo v pekač, premažemo s 'kislo smetano', ter pečemo v prej segreti pečici 190st.C cca 20min oz toliko, da skorjica zlato porumeni. 

DOBER TEK! 💚



Lahko mi slediš na Instagram-u. 
Všečkaš Facebook page BIOWAY/Planty4u

Hvala za tvojo podporo. 💥





Priljubljene objave