KORENČKOVA JUHA


Boste rekli, da se ponavljam, a to juho RES obožujejo otroci. To pa je nam mamam najbolj všeč. Se strinjate? 😗

Recept zanjo mi je zaupala tašča za kar sem ji hvaležna. 



Potrebujemo: 
  • olivno olje
  • pšenični zdrob
  • korenje
  • jušna osnova
  • začimbe: rdeča paprika, kurkuma, sol, kajenski poper, timijan, origano, muškatni orešček, mleta kumina (lahko tudi mlet česen in čili), ter 
  • svež peteršilj (ali svež drobnjak)

Postopek; 

Na nekaj olivnega olja, ki smo ga predhodno segreli, stresemo pšenični zdrob. Količina naj bo pravšnja glede na olje, ki smo ga vlili. 



 Takoj mešamo. Ves čas - da se nam ne zažge. Pšenični zdrob prične dobivati rahlo obarvano barvo, a ne sme biti zažgano. 


Dodamo zmleto korenje, ter mešamo, da se zdrob in korenje lepo povežeta v enotno zmes. Pazimo, da ne nastanejo grude. 


Zalijemo z jušno osnovo, solimo in počakamo, da zavre. Na zmernem ognju kuhamo toliko, da se korenje skuha do konca. Dodamo začimbe, poskusimo, ter v kolikor nam je okus všeč - je juha pripravljena za serviranje. 

Na krožniku dodamo še svež peteršilj. 

DOBER TEK! 💛

Končnega krožnika (še) nimam slikanega - vedno juhe prej zmanjka! 😂

Evo je; 


Lahko mi slediš na Instagram-u. 
Všečkaš Facebook page BIOWAY/Planty4u

Hvala za tvojo podporo. 💥


Priljubljene objave