KORENČKOVA JUHA
Boste rekli, da se ponavljam, a to juho RES obožujejo otroci. To pa je nam mamam najbolj všeč. Se strinjate? 😗
Recept zanjo mi je zaupala tašča za kar sem ji hvaležna.
Potrebujemo:
- olivno olje
- pšenični zdrob
- korenje
- jušna osnova
- začimbe: rdeča paprika, kurkuma, sol, kajenski poper, timijan, origano, muškatni orešček, mleta kumina (lahko tudi mlet česen in čili), ter
- svež peteršilj (ali svež drobnjak)
Postopek;
Na nekaj olivnega olja, ki smo ga predhodno segreli, stresemo pšenični zdrob. Količina naj bo pravšnja glede na olje, ki smo ga vlili.
Takoj mešamo. Ves čas - da se nam ne zažge. Pšenični zdrob prične dobivati rahlo obarvano barvo, a ne sme biti zažgano.
Dodamo zmleto korenje, ter mešamo, da se zdrob in korenje lepo povežeta v enotno zmes. Pazimo, da ne nastanejo grude.
Zalijemo z jušno osnovo, solimo in počakamo, da zavre. Na zmernem ognju kuhamo toliko, da se korenje skuha do konca. Dodamo začimbe, poskusimo, ter v kolikor nam je okus všeč - je juha pripravljena za serviranje.
Na krožniku dodamo še svež peteršilj.
DOBER TEK! 💛
Končnega krožnika (še) nimam slikanega - vedno juhe prej zmanjka! 😂
Evo je;
Komentarji
Objavite komentar