LEČINA JUHA S KORENČKOM


Marsikomu se le ob misli na lečo - stemni pred očmi. 😂 A ta juha, verjemite, očara še tako zahtevnega jedca. 

Je odličnega osvežilnega okusa in če ji le date priložnost, vas bo - verjemite, očarala in začarala. 
Namreč, želeli jo boste še in še. 😍

In, pssst, tudi otroci jo imajo radi. Le ne povejte kaj je notri. Naj jo prvo poskusijo. 
Vem, ker imam doma dva taka nadobudneža. 😁




Potrebujemo;

  • 200g rdeče leče 
  • 2 srednje velika korenčka
  • 1 srednje veliko čebulo
  • šop stebelne zelene
  • česen/1-2 stroka
  • paradižnik ali dva
  • lovorjev list
  • jušno osnovo
  • sol in poper
  • olivno olje
Priprava: 

Lečo pred pripravo namočimo za cca 1/2 urce, nato temeljito speremo. 
Čebulo in česen na drobno nasekljamo. Korenček narežemo na male kocke.
Prav tako narežemo paradižnik - na večje kocke. 

Na segreto olivno olje stresemo čebulo, narezan korenček in zeleno. Dušimo cca 5 min, ter mešamo. 
Dodamo česen in pražimo toliko da zadiši. 

Nato dodamo v mešanico rdečo lečo, lovorjev list, narezan paradižnik, ter jušno osnovo. Dobro premešamo in zavremo.
Znižamo temperaturo in na zmernem ognju kuhamo cca 30-40min. Dodamo sol in poper po okusu. 

Ko se leča zmehča odstranimo lovorjev list in poskusimo juho. Po okusu še dodamo sol in/ali poper. 
Postrežemo. 

Dober tek! 💚

Lahko mi slediš na Instagram-u. 
Všečkaš Facebook page BIOWAY/Planty4u

Hvala za tvojo podporo. 💥



Priljubljene objave