LEČINA JUHA S KORENČKOM
Marsikomu se le ob misli na lečo - stemni pred očmi. 😂 A ta juha, verjemite, očara še tako zahtevnega jedca.
Je odličnega osvežilnega okusa in če ji le date priložnost, vas bo - verjemite, očarala in začarala.
Namreč, želeli jo boste še in še. 😍
In, pssst, tudi otroci jo imajo radi. Le ne povejte kaj je notri. Naj jo prvo poskusijo.
Vem, ker imam doma dva taka nadobudneža. 😁
Potrebujemo;
- 200g rdeče leče
- 2 srednje velika korenčka
- 1 srednje veliko čebulo
- šop stebelne zelene
- česen/1-2 stroka
- paradižnik ali dva
- lovorjev list
- jušno osnovo
- sol in poper
- olivno olje
Priprava:
Lečo pred pripravo namočimo za cca 1/2 urce, nato temeljito speremo.
Čebulo in česen na drobno nasekljamo. Korenček narežemo na male kocke.
Prav tako narežemo paradižnik - na večje kocke.
Na segreto olivno olje stresemo čebulo, narezan korenček in zeleno. Dušimo cca 5 min, ter mešamo.
Dodamo česen in pražimo toliko da zadiši.
Nato dodamo v mešanico rdečo lečo, lovorjev list, narezan paradižnik, ter jušno osnovo. Dobro premešamo in zavremo.
Znižamo temperaturo in na zmernem ognju kuhamo cca 30-40min. Dodamo sol in poper po okusu.
Znižamo temperaturo in na zmernem ognju kuhamo cca 30-40min. Dodamo sol in poper po okusu.
Ko se leča zmehča odstranimo lovorjev list in poskusimo juho. Po okusu še dodamo sol in/ali poper.
Postrežemo.
Dober tek! 💚
Komentarji
Objavite komentar