TEREZINA LAZANJA PO MOJE Z RJAVO LEČO
Jed je izredno okusna, potrebujemo pa zanjo nekoliko več časa za pripravo sestavin. Ko je vse pripravljeno gre sestavljanje lazanje - enostavno in hitro. 😊
Osnovni recept sem povzela od Tereze; 'ZDRAVO, TEREZA!', ki sem ga poveganila in naredila po svoje.
Torej;
Za plasti uporabimo jajčevec in bučke - narežemo na tanko in popečemo 5min v pečici (170st), da spustijo vodo.
Pekač naoljimo (sama sem uporabila kokosovo maščobo), ter za prvo plast položimo popečene jajčevce, nanje damo mlado svežo špinačo, čez njo mešanico iz (rjave) leče.
Mešanico naredimo; lečo namočimo čez noč, ter skuhamo.
Dodamo pelate, solimo, popramo, dodamo narezan česen in čebulo. Premešamo.
Leče potrebujemo - za dve plasti; 200g (sicer manj - odvisno od velikosti pekača).
Nato sledi plast skute z jajcem, a sama sem uporabila nadrobljen tofu. Prelila
sem ga z nekaj izstisnjene limone, posolila, ter začinila s posušeno
baziliko.
Tako pripravljenemu tofuju sem dodala mešanico sojinega jogurta in ovsene smetane za kuhanje z malenkost limoninega soka - da dobimo konsistenco kisle smetane.
Premešamo, ter dodala sem kar precej suhih kvasnih kosmičev (za okus sira) in malenkost chia semen, da je masa postala podobna sočni skuti. Masino konsistenco lahko sprotno korigiramo.
S "skuto" prekrijemo prejšno maso iz leče.
Prekrijemo s popečenimi bučkami, ponovimo plasti. Na koncu posujemo z veganskim parmezanom ali sirom.
Svetujem ogled še LAZANJA PO MOJE S ČIČERIKO.
Lahko mi slediš na Instagram-u.
Všečkaš Facebook page BIOWAY/Planty4u
Osnovni recept sem povzela od Tereze; 'ZDRAVO, TEREZA!', ki sem ga poveganila in naredila po svoje.
Torej;
Za plasti uporabimo jajčevec in bučke - narežemo na tanko in popečemo 5min v pečici (170st), da spustijo vodo.
Pekač naoljimo (sama sem uporabila kokosovo maščobo), ter za prvo plast položimo popečene jajčevce, nanje damo mlado svežo špinačo, čez njo mešanico iz (rjave) leče.
Mešanico naredimo; lečo namočimo čez noč, ter skuhamo.
Dodamo pelate, solimo, popramo, dodamo narezan česen in čebulo. Premešamo.
Leče potrebujemo - za dve plasti; 200g (sicer manj - odvisno od velikosti pekača).
Tako pripravljenemu tofuju sem dodala mešanico sojinega jogurta in ovsene smetane za kuhanje z malenkost limoninega soka - da dobimo konsistenco kisle smetane.
Premešamo, ter dodala sem kar precej suhih kvasnih kosmičev (za okus sira) in malenkost chia semen, da je masa postala podobna sočni skuti. Masino konsistenco lahko sprotno korigiramo.
S "skuto" prekrijemo prejšno maso iz leče.
Prekrijemo s popečenimi bučkami, ponovimo plasti. Na koncu posujemo z veganskim parmezanom ali sirom.
Svetujem ogled še LAZANJA PO MOJE S ČIČERIKO.
Lahko mi slediš na Instagram-u.
Hvala za tvojo podporo. 💥
Komentarji
Objavite komentar