VEGANSKI TATARSKI BIFTEK
Veganski tatarski biftek je zagotovo jed oz namaz, ki je med najpriljubljenemi in nikakor ne sme manjkati - decembra.
Tako je dober, da marsikdo ne more brez njega tudi med letom. 😄
Najboljši je na popečenem toastu, ki ga prvo premažemo z 'maslom'- spodaj slika (kateri je poleg Vitaquel - tudi veganski, a cenejši, ter odličen).
Receptov priprave je ogromno. Meni je najljubši ta.
Potrebujemo:
Lahko mi slediš na Instagram-u.
Všečkaš Facebook page BIOWAY/Planty4u
Hvala za tvojo podporo. 💥
Tako je dober, da marsikdo ne more brez njega tudi med letom. 😄
Najboljši je na popečenem toastu, ki ga prvo premažemo z 'maslom'- spodaj slika (kateri je poleg Vitaquel - tudi veganski, a cenejši, ter odličen).
Receptov priprave je ogromno. Meni je najljubši ta.
Potrebujemo:
- 1 cup rjave lečo (predhodno jo namočimo čez noč, skuhamo, splaknemo, odcedimo)
- 1/2 skodelice sušenih vloženih paradižnikov
- 2-3 žličke kaper
- 1/2 čebule
- strok česna
- žlička gorčice
- žlička olivnega olja oz dodate kar tistega od vloženih paradižnikov
- svež peteršilj
- začimbe: rdeča paprika v prahu, česen v prahu, kurkuma, črni in kajenski poper, sol, bazilika, origano, nekaj mlete kumine, lahko tudi dimljeno papriko v prahu)
Vse sestavine damo v blender, ter zblendamo. Pomagamo si s potisno palico od blenderja.
Lahko pa naredimo tudi v multipraktiku.
Slika 'masla' brez mlečnih beljakovin. Dobi se več vrst različnih proizvajalcev.
Namaz shranimo v steklen kozarček v hladilniku.
DOBER TEK! 💚
Komentarji
Objavite komentar