VEGANSKI TATARSKI BIFTEK

Veganski tatarski biftek je zagotovo jed oz namaz, ki je med najpriljubljenemi in nikakor ne sme manjkati - decembra. 

Tako je dober, da marsikdo ne more brez njega tudi med letom. 😄

Najboljši je na popečenem toastu, ki ga prvo premažemo z 'maslom'- spodaj slika (kateri je poleg Vitaquel - tudi veganski, a cenejši, ter odličen).


Receptov priprave je ogromno. Meni je najljubši ta.



Potrebujemo: 

  • 1 cup rjave lečo (predhodno jo namočimo čez noč, skuhamo, splaknemo, odcedimo)
  • 1/2 skodelice sušenih vloženih paradižnikov
  • 2-3 žličke kaper
  • 1/2 čebule
  • strok česna
  • žlička gorčice
  • žlička olivnega olja oz dodate kar tistega od vloženih paradižnikov
  • svež peteršilj
  • začimbe: rdeča paprika v prahu, česen v prahu, kurkuma, črni in kajenski poper, sol, bazilika, origano, nekaj mlete kumine, lahko tudi dimljeno papriko v prahu)
Vse sestavine damo v blender, ter zblendamo. Pomagamo si s potisno palico od blenderja. 
Lahko pa naredimo tudi v multipraktiku. 




Slika 'masla' brez mlečnih beljakovin. Dobi se več vrst različnih proizvajalcev.

Namaz shranimo v steklen kozarček v hladilniku.


DOBER TEK! 💚

Lahko mi slediš na Instagram-u. 
Všečkaš Facebook page BIOWAY/Planty4u


Hvala za tvojo podporo. 💥


Priljubljene objave