TAHINI ALI SEZAMOVA PASTA

TAHINI ali SEZAMOVA PASTA je nepogrešljiva pri izdelavi humusa, lahko se dodaja v omake, torte, pecivu, doda se ga k smuthiju, eni ga celo jedo na kruhu, sicer njegovo uporabo poznajo predvsem v jedeh bližnjevzhodne in arabske kuhinje. 


Izdelava je hitra in enostavna. V steklenem kozarčku nam lahko zdrži v hladilniku več mesecev. 
Pred uporabo ga le premešamo. 😊

Potrebujemo: 
  • sezamova semena (100g), 
  • sezamovo olje (ali olivno ekstra deviško, arašidovo, repično, sončnično olje) cca 3-4 žlice /Sezamovo olje se dobi v dm-u od Alnature 250ml
  • čist steklen kozarček, 
  • ponev kjer bomo semena popražili, 
  • sol. 

Sezamova semena stresemo v ponev, ter na nizki temperaturi popražimo toliko, da prično dobivati barvo. Pazimo, da se ne prežgejo! Porumenijo, ne smejo porjaveti!
Ob tem stalno mešamo. Ko so popražena, stresemo na krožnik, da se ohladijo. Ohlajena stresemo v mlinček za kavo, ter na hitro zmeljemo. Nato postrgamo in damo v blender (ali multipraktik), ter dodamo malo soli po okusu, ter olje. 
Zblendamo do prave konsistence. Morda bo potrebno dodati še kaj olja. Dobiti je potrebno gladko kremasto pasto. Razvidno na slikah. 

Nato damo pasto v steklen/e kozarček/ke, ter ohlajeno zapremo in shranimo v hladilnik oz lahko takoj že uporabljamo. Lahko mi slediš na Instagram-u. 
Všečkaš Facebook page BIOWAY/Planty4u

Hvala za tvojo podporo. 💥

Komentarji

Priljubljene objave