ČOKOLADNI CHIA PUDING Z GOJI JAGODAMI
Za 2 osebi potrebujemo;
- 2,5dcl rastlinskega 'mleka'/najboljše je mandljeve ali lešnikovo, sama sem naredila tudi iz indijskih oreščkov in pride odlično
- 2 žlici chia semen
- 2 žlici kakava v prahu
- 2 žlici agavinega sirupa
- veliko pest goji jagod
- par mandljev ali lešnikov - za posip
(Lahko dodamo tudi pol čajne žličke vanilijeve esence, a je dobro tudi brez.)
Priprave se lotimo enostavno;
Chia semena (lahko jih zmeljete - sama jih ne) vmešamo v 'mleko'. Uporabi se metlica - tako zagotovimo, da se ne naredijo grudice.
Dobljeni masi dodamo precej goji jagod - pustimo jih le nekaj za kasneje - za okras.
Zmes postavimo v hladilnik za vsaj eno uro, še boljše čez noč.
Zmes postavimo v hladilnik za vsaj eno uro, še boljše čez noč.
Nato, vzamemo maso iz hladilnika, ji dodamo vanilijevo esenco (če jo uporabimo), ter kakav in agavin sirup.
Vse skupaj premešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes. Ocenimo gostoto pudinga. Če želimo redkejši puding - dodamo še malo 'mleka'.
Nato ga prelijemo v poljubne skodelice/kozarčke/posodice.
Nato ga prelijemo v poljubne skodelice/kozarčke/posodice.
Okrasimo ga z nasekljanimi lešniki in/ali mandlji, ter goji jagodami.
Svetujem, da oreščke predhodno popečete v pečici. Tako so odličnega okusa, ter hrustljavi. 😊
DOBER TEK! 💚
Komentarji
Objavite komentar