ČOKOLADNI CHIA PUDING Z GOJI JAGODAMI


Za 2 osebi potrebujemo; 
  • 2,5dcl rastlinskega 'mleka'/najboljše je mandljeve ali lešnikovo, sama sem naredila tudi iz indijskih oreščkov in pride odlično
  • 2 žlici chia semen
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 2 žlici agavinega sirupa
  • veliko pest goji jagod
  • par mandljev ali lešnikov - za posip
(Lahko dodamo tudi pol čajne žličke vanilijeve esence, a je dobro tudi brez.)




Priprave se lotimo enostavno; 

Chia semena (lahko jih zmeljete - sama jih ne) vmešamo v 'mleko'. Uporabi se metlica - tako zagotovimo, da se ne naredijo grudice. 

Dobljeni masi dodamo precej goji jagod - pustimo jih le nekaj za kasneje - za okras. 
Zmes postavimo v hladilnik za vsaj eno uro, še boljše čez noč. 

Nato, vzamemo maso iz hladilnika, ji dodamo vanilijevo esenco (če jo uporabimo), ter kakav in agavin sirup. 
Vse skupaj premešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko zmes. Ocenimo gostoto pudinga. Če želimo redkejši puding - dodamo še malo 'mleka'. 
Nato ga prelijemo v poljubne skodelice/kozarčke/posodice. 


Okrasimo ga z nasekljanimi lešniki in/ali mandlji, ter goji jagodami.
Svetujem, da oreščke predhodno popečete v pečici. Tako so odličnega okusa, ter hrustljavi. 😊



DOBER TEK! 💚

Lahko mi slediš na Instagram-u. 
Všečkaš Facebook page BIOWAY/Planty4u


Hvala za tvojo podporo. 💥

Priljubljene objave