TORTILJE

Kadarkoli in kjerkoli bi lahko jedla tortilje. 
Pri nas jih enostavno obožujemo. Še sin, najstnik, ki ni ravno ljubitelj zelenjave - jih obožuje. 
Namreč, okuse se fantastično prepletajo, ko ugriznemo vanjo, da ... hočeš le še šeeeeeee.  😂



Tortilje so zakon, ter so zasvojilne. Ko jih enkrat poskusiš - ni poti nazaj. In s tem ni nič narobe, ker so zdrave. 
Odvisno sicer s čim jih pripravimo. Variant je ogromno, sama podpišem tole. 

Potrebujemo; 
  • olivno olje
  • čebula
  • česen
  • piksno fižola 
  • piksno koruze
  • zelenjavo (bučko, rdečo, zeleno, rumeno papriko, svež paradižnik, svežo divjo rukulo)
  • začimbe (kajenski poper, črni poper, sol, kurkumo, česen v prahu, chilli, rdečo papriko, origano, baziliko)
  • jušno osnovo
  • humus
  • vegansko majonezo
  • kakšno mehiško omako /pazi, da je vegan - glej sestavine (eno imajo v TUS-u, Mercatorju; cena 0,99€ / sta 2; ena NI vegan!) 

Priprava:

Zelenjavo narežemo na koščke kot je razvidno na sliki. 

V posodi segrejemo olivno olje, ter minuto, dve popražimo čebulo in takoj dodamo narezano bučko, ter paprike. 
Približno 5minut pražimo, ter ob tem mešamo. Pazimo, da se ne prižge. Bučke spustijo nekaj vode in takrat dodamo nekaj zelenjavne jušne osnove. Četrt žličke iz 'srčka'. Sama uporabljam tele; 
V kolikor je pramalo 'vode' - jo dodamo sami. Malo. Toliko, da se del 'srčka' stopi, ter se okusi premešajo. Dodamo vse ostale suhe začimbe.
Počakamo da voda izpari oz ni več tekoče. 

Dodamo svež česen - da zadiši, premešamo, ter dodamo koruzo - premešamo, nato še fižol - premešamo. 
Kadar nas je več uporabim večjo piksno fižola. 
Tale na sliki mi je odličen, ker je droben fižol. 
Lahko sicer uporabite kateregakoli klasične velikosti. 
Prav tako je vseeno ali je bel, rdeč, rjav. Eni imajo raje rdečega, meni je ljubši rjav oz ti mali beli fižolčki, ki so manjši od klasičnega - na sliki. 
Je velika piksna. Dobi se v Hofer-ju. Neto količina: 800g, neto plod:530g . 
.
.
.

Odstavimo z ognja in malenkost počakamo, ter dodamo svež paradižnik. 
Pripravljeno. 

Zdaj lahko pripravimo tudi mizo. Pripravimo humus, divjo rukulo, omako/e, majonezo, ter gremo popečt tortilije.  


Domač humus

Kupljena omaka
Vegan majoneza
Vegansko majonezo lahko sicer pripravite tudi sami. Priprava je čisto enostavna.
.
.

Tortilje najlažje popečemo v ponvi za palačinke. Brez olja, seveda. 😉
Vegan tortilje dobite v Lidl-u in Hoferju. Tudi še kje. Trenutno imam pri roki  tele: 

Zdaj si lahko pripravimo svojo tortiljo. 
Na popečeno namažeš humus, na eno stran - glej spodaj slike - daš malo zelenjave (potrebno bo zaviti!), dodaš žličko kupljene omake, iztisneš malo majoneze, čez pa nekaj divje rukule. 
Zaviješ v wrap oz po želji. Moj si jo zavije kar v tulec, ker mu zavijanje vedno dela težave. 😂











DOBER TEK! 💚

Lahko mi slediš na Instagram-u. 
Všečkaš Facebook page BIOWAY/Planty4u


Hvala za tvojo podporo. 💥












Priljubljene objave