VEGANSKA GRANOLA
Granola je ena tistih zadev, ki je zelo okusna, hrustljava, priročna in tudi zdrava. Seveda je vse v sestavinah.
Z njimi se lahko poigramo. Uporabimo vse tisto, kar imamo pri roki ali kar nam je všeč.
Tokrat sem naredila čokoladno.
Od sestavin sem uporabila:
lešnike 1 cup
mandlje 1/2 cup
indijske oreščke 1/2 cup
kokosov čips - po občutku
kokosovo moko - po občutku
temno čokolado 100g /nasekljano
kakav - po občutku
ovsene (mehke) kosmiče 3 cup (naslednjič dodam še pirine) - dobite v Spar-u, Mercatorju..
kokosovo olje 3 tbsp oz velike žlice / stopljenega (Nerafinirano hladno stiskano!)
javorjev sirup 10 tbsp oz velike žlice (Dobite v Spar-u, dm-u,..)
vanilijevo esenco.
S sestavinami se lahko poigramo po mili voljo. Dodamo še mnogo drugih oreščkov, kot tudi npr bučna, lanena, sezamova... semena.
Namesto javorjevega sirupa lahko delamo s kakšnim drugim sirupom (npr tudi daljev sirup je super 😉 ) .
Uporabimo lahko tudi poljubno suho sadje, a slednjega se doda po pečici, saj sicer postane trdo. 😉
Kako se lotimo? Enostavno. 😍
Oreščke se predhodno namoči čez noč, odcedi, ter posuši v dehidratorju oz pečici.
(Tako pripravljene lahko hranimo v steklenih kozarcih. )
Oreščke z velikim nožem nasekljamo. Čokolado prav tako, a slednjo bolj na drobno kot oreščke.
Suhe sestavine zmešamo skupaj, mokre (javorjev sirup, kokosovo olje in vanilijevo esenco) skupaj.
Porazdelimo po pekaču, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem.
Pečemo na 180st.C cca 15-20min, ter vmes večkrat narahlo premešamo - tako bo granola z vseh strani lepo popečena in hrustljava.
Ko je granola pečena, vzamemo iz pečice, ter počakamo, da se ohladi - takrat postane tudi hrastljava.
Hladno spakiramo v steklene kozarčke, kjer nas počaka za uživanje kot samo - prigrizek, lahko s kokosovim jogurtom ali rastlinskim napitkom, z dodatkom svežega sadja,... Po željah in okusu.
Granola je lahko tudi lično darilo. Sama sem jo letos z veseljem podarjala. 😋
Z njimi se lahko poigramo. Uporabimo vse tisto, kar imamo pri roki ali kar nam je všeč.
Tokrat sem naredila čokoladno.
lešnike 1 cup
mandlje 1/2 cup
indijske oreščke 1/2 cup
kokosov čips - po občutku
kokosovo moko - po občutku
temno čokolado 100g /nasekljano
kakav - po občutku
ovsene (mehke) kosmiče 3 cup (naslednjič dodam še pirine) - dobite v Spar-u, Mercatorju..
kokosovo olje 3 tbsp oz velike žlice / stopljenega (Nerafinirano hladno stiskano!)
javorjev sirup 10 tbsp oz velike žlice (Dobite v Spar-u, dm-u,..)
vanilijevo esenco.
S sestavinami se lahko poigramo po mili voljo. Dodamo še mnogo drugih oreščkov, kot tudi npr bučna, lanena, sezamova... semena.
Namesto javorjevega sirupa lahko delamo s kakšnim drugim sirupom (npr tudi daljev sirup je super 😉 ) .
Uporabimo lahko tudi poljubno suho sadje, a slednjega se doda po pečici, saj sicer postane trdo. 😉
Kako se lotimo? Enostavno. 😍
Oreščke se predhodno namoči čez noč, odcedi, ter posuši v dehidratorju oz pečici.
(Tako pripravljene lahko hranimo v steklenih kozarcih. )
Oreščke z velikim nožem nasekljamo. Čokolado prav tako, a slednjo bolj na drobno kot oreščke.
Porazdelimo po pekaču, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem.
Pečemo na 180st.C cca 15-20min, ter vmes večkrat narahlo premešamo - tako bo granola z vseh strani lepo popečena in hrustljava.
Ko je granola pečena, vzamemo iz pečice, ter počakamo, da se ohladi - takrat postane tudi hrastljava.
Hladno spakiramo v steklene kozarčke, kjer nas počaka za uživanje kot samo - prigrizek, lahko s kokosovim jogurtom ali rastlinskim napitkom, z dodatkom svežega sadja,... Po željah in okusu.
Granola je lahko tudi lično darilo. Sama sem jo letos z veseljem podarjala. 😋
DOBER TEK! 💚
Lahko mi slediš na Instagram-u.
Všečkaš Facebook page BIOWAY/Planty4u
Hvala za tvojo podporo. 💥
Komentarji
Objavite komentar