CURRY OMAKA VEGAN

Obožuješ začimbo curry? V kolikor da, si še en tak kot jaz. 😎

Curry posipam po krompirju, ter ga hrustljavo zapečem v pečici, ker nudi ta začimba en tak čarobno sladkasto-toplo noto krompirju. In čudovito barvo... 

V kombinaciji s kokosovim mlekom pa je naravnost čudovit. 

Omaka je ravno TO. Omamno dišeča, ravno prav gosta in omamna. Vanjo pa si vedno 'zapakiram' zelenjavo, katere sicer nisem ravno ljubitelj - zato je zame prvo pravilo, da je (res) dobro. In ta omaka vse to je. Priporočam, da si jo narediš, poskusiš, ter ustvariš svoje mnenje. 😉

Sestavine za curry omako; 
kokosovo mleko v piksni (1 ali 2 kom) - na sliki spodaj (kvalitetnega in najcenejšega dobite v Hofer-ju/cena 400ml =0,99€/piksno)
1 čebulo
1/2 rdeče paprike
1/2 zelene paprike
1 bučko
1/3 srednje velike cvetače
malo oljčnega olja
začimbe (veliko currya, sol, kajenski poper, malo bazilike, origana, rdeče paprike v prahu)
opcijsko - nesoljeni praženi arašidi in 1 ali 2 klementini oz mandarini)


Postopek; 

Na oljčnem olju popražimo narezano čebulo. Po cca 2 minutah dodamo cvetke cvetače, ter jih pražimo cca 5 minut. 
Dodamo narezano bučko, ter vse skupaj pražimo toliko, da se prične vse skupaj malenkost mehčati. 
Dodamo narezano papriko in pražimo še nekaj časa - do 'al dente'. V kolikor se hoče prismoditi, prilijemo malo vode. 
Mešamo. 

 
  

Dodamo kokosovo mleko iz piksne. Premešamo, da se poveže z zelenjavo.  

  

Dodamo začimbe, premešamo, ter še kuhamo - toliko, da se omaka nekoliko zgosti, začimbe povežejo. 
Poskusimo okus, ter po okusu še kaj dodamo. 

   

Postrežemo skupaj z rižem. 😋
(Namig: V kolikor vam je všeč pridih po eksotiki dodajte na koncu še nekaj praženih nesoljenih arašidov, ter kolutke ene ali dveh klementin oz mandarin. Odlično se poda poleg! ) 

DOBER TEK! 💚

Lahko mi slediš na Instagram-u. 
Všečkaš Facebook page BIOWAY/Planty4u


Hvala za tvojo podporo. 💥


Komentarji

Priljubljene objave