Čevapi in nadev iz kaljenih kalčkov VEGAPČIĆ

Čevapčiči in nadev iz kaljenih pšeničnih kalčkov, imenovan Vegapčić, so namenjeni veganom, vegetarijancem, ljudem v postu oziroma vsem, ki se želijo prehranjevati zdravo ali iz nekega drugega razloga ne morejo ali ne želijo uživati mesa. 
Nadev Vegapčić (pakiran 500g) je primeren za lazanjo, musako, bolonese, čufte, filane paprike, sarme, pleskavice, burek, pito,... vse tam, kjer se sicer uporablja mleto meso. 
Oba proizvoda imata srbski organski certifikat. EU bio certifikat pridobljen konec meseca aprila 2019 . 






Vegapčić v svoji sestavi nima dodatkov, narejen je le iz žita in začimb, ter kot tak izredno zdrav proizvod kaljenega semena. 

Izredno je okusen (kar ni vedno tako pri izdelkih te vrste) in zelo 'zvesto' predstavlja okus in doživetje pravega srbskega tradicionalnega čevapa iz mesa. 




Paket Vegapčića je pripravljen v naslednjih pakiranjih:
200g 10kom
400g 20kom
2kg 100kom rinfuzo
4kg 200kom rinfuzo
    
 

Kalčki so se uporabljali kot tradicionalni vir hrane v določenih kulturah. 
Danes se povečuje povpraševanje po živilskih proizvodih, ki imajo funkcionalne lastnosti.
Kaljena semena se pojavljajo kot nov trend na trgu hrane. 


Nedavne študije so pokazale, da kaljenje pozitivno vpliva na hranilne vrednosti  užitih semen. 
Pri tem procesu se razgradijo osnovna makrohranila, kot so ogljikovi hidrati, beljakovine in maščobne kisline, čemur sledi povečanje vsebnosti prostih sladkorjev, prostih aminoklislin in organskih kislin. 

Vzeto vse v obzir, se kaljenje lahko smatra kot metodo 'zelenega inženiringa' zaradi akumulacije naravnih bioaktivnih komponent. 



 

Kaljena semena so bogata z visoko aktivnimi sestavinami, ter se lahko zaužijejo kot funkcionalna živila za preprečevanje kroničnih bolezni. 

Prvotna sestava semen se v procesu kaljenja esencionalno spreminja. Menja se kvaliteta beljakovinskih frakcij in vsebnost aminokislin. Zaradi teh sprememb se povečuje biološka vrednost beljakovin v kaljenih semenih, ter ugotovljena je povečana prebavljivost. 
Kaljena semena se tako štejejo kot mini bio-tovarne, ki ne proizvajajo le vitaminov in antioksidantov, temveč tudi omogočajo lažjo dostopnost hranil, kot so beljakovine. 

Zato je Vegapčić proizvod predvsem zdrava varianta nadomestka konvencionalno poznanega čevapa. 
Naredimo jih na več načinov. Kako - si lahko preberete TUKAJ

Vabljeni na Vegafest 17. avgusta 2019, kjer bo degustacija Vegapčićev kot možen nakup. 

Se vidimo!  

Imaš/te vprašanje? Te/vas zanima nakup, prodaja?
Pišite na info@planty4u.com  

Povezava na FB page Vegapčić Slovenija  tukaj

Komentarji

Priljubljene objave