PRIPRAVA VEGAPČIĆEV

Veste kako pripraviti najokusnejše Vegapčiće? Tako, da bodo nad njimi vsi navdušeni? 😋
Jih poznate? V kolikor ne, si lahko o njih preberete več TUKAJ

Ja, tudi moj oče, ki sicer obožuje prave mesne čevape, je nad Vegapčići navdušen. In kako zelo! Njega ni mogoče 'kar tako' navdušiti z nekim nadomestkom mesa. 

A Vegapčići zmagajo, vam povem. 💪
Prvič v življenju mi je rekel, da z njimi ne pogreša mesa in da bi jih z največjo lahkoto zamenjal za mesne. Ker so mu tako zelo všeč. 💚


Torej, 
pakirani so po 10kom skupaj. V škatlici sta dve takšni posamični pakiranji, torej 20kom oz 400g.
Za porcijo, kjer je poleg priloga (npr prebranec, pečen ali kakšen drug krompir-ček ipd), omaka in/ali pomaka (odlično se prileže gorčica, ajvar, majoneza, veganski (bioway_planty) tatarski biftek, humus (bioway_planty) = prodajajo v trgovinah, je dovolj 4-5kom Vegapčićev. 
Lahko pa tudi več, seveda. 'Kapacitete' koliko kdo poje so različne. 😏

Prvo, ko odpremo embalažo, Vegapčiće ločimo. Najlažje z neko ravno zadevo, osebno jih uspem že kar z roko - nekaj prakse, verjetno. 😏 A res ni težko, pazljivi moramo biti le na to, da smo ob tem dovolj nežni, ter jih ne prelomimo na pol oz ne 'speštamo'. 
V kolikor tega ne naredimo, se bodo med peko sprijeli, kar pa ne želimo, seveda. 

Ko imamo ločene se jih 'obdela'. 

So tri variante kako jih narediti. Žar, v ponvi, v fritezi.
Katerokoli varianto vzamete za svojo pa je potrebno vedeti (ZELO POMEMBNO!), da Vegapčići sami po sebi nimajo nobene maščobe kot npr meso, zato je tega POTREBNO dodati. 

V kolikor jih želite pripraviti na žaru, priporočam, da se jih predhodno 'oplemeniti' s kakšno marinado (npr. v olje malo soli, rdečo papriko v prahu (lahko tudi dimljeno), česen v prahu, malenkost popra). Ali kakšno drugo varianto z začimbami - pač po želji oz okusu.
Lahko pa jih na žaru premazujete z oljem oz marinado. 
(Sama sicer nisem pristaš 'olja', a v tem primeru ne gre drugače. Sama sem jih poskusila premazavati z vodo - katastrofa! 😂 NE priporočam, verjemite. Saj me je (malo) sram, a sem morala poskusit in sedaj lahko to izkušnjo delam z vami, da ne naredite enako.)
Sicer pa je tako, da tovrstne zadeve ne jemo vsak dan. Takrat pa, ko si nekaj dobrega privoščimo, je moje osebno mnenje takšno, da si privoščimo tako, kot je najboljše, ter predvsem brez slabe vesti. 

V ponvi se jih pripravi tako, da se na dno posode nalije nekaj olja, ter se Vegapčiće nato obrača. Je čisto ok, a bodite pozorni, da se vam ne zapečejo preveč. 
Ta način priprave je ok za na hitro, sicer so boljši v več olja, ker so v bistvu mimogrede in enakomerno pečeni (z vseh strani).

Osebno prisegam, ter tako pripravo tudi vedno priporočam, da se jih naredi v fritezi. Zakaj? Zato, ker so res top okusni in najboljši. Okus, struktura sta perfect 👌Hrustljavost zagotovljena. Znotraj pa so mehki. 
(No, razen v kolikor jih preveč zapečete - bodo še vedno hrskali, a morda za koga preveč zapečeni. Ta 'problem' imava z mojim. On ne mara preveč zapečenih zadev, jaz pa. 😂 ) 

V kolikor friteze nimate, ni problem. Vzamete posodo v katero boste lahko nalili več olja - toliko, da bodo Vegapčići v olju 'plavali'. 

Omeniti velja - ZELO POMEMBNO - da mora biti močno razgreto olje. 190st C nujno, sicer se bodo olja napili in res ne bodo užitni. 

V kolikor pa bi premalo spekli, naj povem, da so tudi užitni.
(A boljši so lepo pečeni, verjemite. 😏😎 ) 

Kako veste, da ste jih premalo spekli? Tako, da se 'razpadajo' in se prav vidijo kaljeni kalčki. 
Lahko jih na hitro nazaj popečete. 

Upam, da sem z napisanim kaj pripomogla, da boste deležni perfektnih Vegapčićev. Takšnih, kakršne navadno strežemo na naših eventih, na stojnicah, sejmih... 

Imate kakšno vprašanje? Na dan z njim/i. Piši na mail: info@planty4u.com 

Se vidimo na kakšnem eventu.. da probate 👌 Vegapčić .  
Vabljeni! 

Komentarji

Priljubljene objave