MALANCANI PO PARIŠKO

Jajčevce oz malancane lahko tudi ocvremo. Cvrtje ni ravno preveč zdravo, a kdaj se lahko pregrešimo. Na otoku Silba sem si jih privoščila večkrat. Kako to, da ravno poleti, na morju, a dobesedno sem si jih (za)želela, ko sem jih zagledala na njihovi tržnici. 
Morda 'posledica' SUP-anja? Hm... Kdo bi vedel. 😉
Vem pa, da so odličnega okusa in vsake toliko si jih z veseljem privoščim.
Kako se lotimo? Sila preprosto. 😊

Potrebujemo;
  • Jajčevec (ali dva, tri - odvisno koliko si jih želimo spanirati oz koliko oseb bo jedlo), 
  • Čičerikino moko (z njo bomo panirali)
  • začimbe (Po želji. Sama uporabim: sol, kajenski poper, rdečo papriko v prahu, česen v prahu - zame slednji 'must have' 😊 .)
  • Olje za crvtje, seveda.
POSTOPEK: 
Jajčevec operemo, osušimo, ter ga nato narežemo na kolobarje (debeline cca 0,5cm). 
Kolobarje zložimo na čist krožnik in jih z obeh strani posolimo. Tako pripravljene pustimo 'počivati' vsaj 20min, da 'spustijo' vodo.
Sama jih nato pod rahlim curkom tekoče vode 'sperem', ter med dlanmi rahlo pritisnem skupaj, da odcedim odvečno vodo. Nato jih 'popivnam' s kuhinjskimi paprinatimi brisačkami, da so kolobarji suhi. 
Vzamem začimbe, ki jih vsako posebej na rahlo potresem po vsakem kolobarju jajčevca. 
V posodico natresem nekaj čičerikine moke, ter vsak kolobar potapkam z obeh strani v moki, da se prime jajčevca, nato pa ocvrem v vročem (a ne preveč!) olju.
Tako dobimo jajčevce 'na pariški način'. 

V kolikor želimo ocvreti 'na dunajski način', torej z drobtinicami, glej navodila (in
slikovni postopek) pri PARIŠKI in DUNAJSKI VEGANSKI ZREZKI.

(Nasvet: Ali je dovolj vroče olje preverimo z leseno kuhalnico in ko se prično okoli roba kuhalnice 'delati' mehurčki - je olje ravno prav vroče za cvrtje. )


Ocvrte jajčevce položimo iz olja na papirnate brisačke, da se odcedi odvečno olje. 
Postrežemo še tople. Kot priloga se prileže pire krompir in skleda poljubne solate. 



 




DOBER TEK! 💚

       Lahko mi slediš na Instagram-u. 
       Všečkaš Facebook page BIOWAY/Planty4u


       Hvala za tvojo podporo. 💥

Komentarji

Priljubljene objave