'MESO' iz jajčevca / BURGER
Preprosto, enostavno, fascinantno in drugače.
Delala prvič, ter zagotovo ne zadnjič. Zadeva je nadvse tudi praktična, saj 'višek' lahko preprosto shranimo v steklen kozarec, ter porabimo naslednji dan, dva.
Za 'meso' iz jajčevcev sem prvič izvedela v eni izmed skupin, preko videa. Priprava mi je bila preprosta. V bistvo se še največ čaka, zato sem vmes naredila še veganske filane paprike, a o teh drugič. :)
Za pripravo potrebujemo jajčevce, ki jih prvo operemo, seveda, nato pa z vilico našpikamo.
Potrebujemo še začimbe, ter BBQ omako.
Sama sem pekla dlje, ker sem imela dva zelo velika jajčevca.
Jajčevce preložimo v posodo, ki jo pokrijemo, da jajčevci 'zašvicajo'; približno za 10-15 min oz dokler ni enostavno odstraniti z njih 'kožo'. Dobljeno sredico jajčevca natrgamo na trakove, ki jih naložimo na pekač.
Pripravimo mešanico začimb:
kumino, chili, česen v prahu/kosmičih, papriko, dimljeno papriko, kajenski poper, rjavi sladkor, sol in poper, ter dobro zmešajte.
Sama sem slednje naredila v terilniku. 😉
Pri začimbah velja opomniti, da lahko uporabite tudi druge začimbe. Sama npr ne maram kumine in bom slednjo naslednjič izpustila, dala manj čilija, ter dodala bom sojino omako.
Z začimbno mešanico dobro natrimo trakove jajčevca. Sama sem to storila kar z rokami.
Pečemo 45-50 min dokler se trakovi jajčevca ne pričnejo izsuševati. Temperaturo pečice nastavimo na 120°C, ter jajčevce/trakove premešamo z BBQ omako. Pečemo 15 min ali več - dokler se BBQ omaka ne vpije.
Sama sem naredila domačo BBQ, ker je tako enostavno. Lahko pa se jo kupi, seveda.
Domača zdrži 3 tedne.
Dobljeno 'meso' jajčevcev naložimo v predhodno popečeno lepinjo, dodamo razne dodatke kot so; ajvar, majoneza, senf, čebula, paradižnik, solata... po želji in... DOBER TEK!
Lahko mi slediš na Instagram-u.
Všečkaš Facebook page BIOWAY/Planty4u
Hvala za tvojo podporo. 💥
Komentarji
Objavite komentar